Кои сме ние

Амбулатория за психично здраве "Адаптация" е основана през 2001 г. от четирима лекари-психиатри. Това са: доц. д-р Тома Томов, д-р Николай Михайлов, д-р Ирина Лазарова и д-р Владимир Сотиров. „Адаптация” е регистрирана като "групова практика за специализирана психиатрична извънболнична медицинска помощ".

Нашата мисия

Мисията на "Адаптация" е да предоставя специализирана психично-здравна помощ, включително консултиране, диагностика, извънболнично лечение, рехабилитация и грижи на нуждаещите се от тях по начин, зачиташ човешкото достойнство, при гарантирана дискретност и уважение към правото на свободен избор.

ПартньориСдружение „Общество Адаптация”
www.psihichnozdrave.com

Фондация „Глобална инициатива в психиатрията” – София
www.gip-global.org

За кого е Адаптация

Екипът на "Адаптация" е квалифициран да предоставя специализирана психично-здравна помощ на хора, страдащи от психични разстройства, такива като депресия, различни форми на безпокойство, страх и тревожност (фобии, панически пристъпи и други), натрапливости (обсесивно-компулсивно разстройство), състояния на криза и емоционален стрес, разстройства в социалното функциониране и адаптацията към значими житейски промени и други.

За кого НЕ е Адаптация

На този етап "Адаптация" не предлага помощ при проблеми, свързани с изоставане в психическото развитие, а също и с психози, развиващи се в детска възраст.